onsdag 2 juni 2010

"Lasagne" på aubergine och zucchini med kidneybönsalsa

Du behöver:
  • Tomatsås
  • 1 zucchini
  • 2 aubergine
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Riven parmesan
  • 1 burk kidneybönor eller motsvarande mängd kokta/frysta
  • 2 msk pesto

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka tomatsåsen.
  3. Skiva zucchini och aubergine tunt på längden. Det här är våra lasagneplattor. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla på olivolja och strö över lite flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen i 10-15 minuter och vänd grönsakerna efter halva tiden.
  4. Bygg ihop "lasagnen" i en ungsfast form: börja med tomatsås, varva med "lasagneplattorna". Avsluta med tomatsås och toppa med riven parmesan.
  5. Ställ in i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Gör kidneybönsalsan: skölj bönorna, lägg i en skål, blanda i pesto och strö över lite flingsalt.

Inga kommentarer: