Du behöver (till 8 pannkakor, ungefär):
- 1 ägg
- 2 ½ dl lättfil
- 2 ½ dl mjöl (jag brukar ta det jag har hemma, idag blev det 50-50 dinkel- och rågmjöl)
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- Smör till stekning
- En näve frysta blåbär
- 1/2 skivad och 1/2 mosad banan, kanel
- 2 msk mangopuré (barnmat)
- En klick jordnötssmör
- Färska frukter och bär (idag blev det melon men ananas och granatäpple hör till favoriterna)
- Rostad kokos
- Valnötter
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Tillsätt ägg och fil.
- Tillsätt eventuell smaksättning.
- Vispa smeten slät. Ballongvisp tycker jag är lättast att använda eftersom smeten är tjock.
- Låt smeten stå och svälla en stund.
- Häll ut små klickar i en stekpanna. Tre åt gången brukar vara lagom.
- Stek på medelvärme. Var försiktig så det inte är för hög temperatur eftersom de här pannkakorna blir tjocka och behöver mer tid för att gräddas.
- Servera omgående med dina favorittillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar