lördag 12 juni 2010

Restaurangbesök: Tranquilo

Adress: Kungstorget 14, Göteborg
Telefonnummer: 031-13 45 55
Webb: http://www.tranquilo.se/

Till Tranquilo går man för att hänga, dansa salsa eller dricka drinkar. Eller för att äta mat. Ikväll träffade jag min gamla korridorskompis Erica och vi ville äta, dricka och snacka. Nu var det någon månad eller två sedan jag var på Traquilo och de har, för första gången på länge, bytt meny! Den största förändringen är att de satsar på latinamerikanska smårätter - Pinchos. Ät 1-2 till förrätt eller 3-4 till huvudrätt.

Mat och dryck
Vi började med nachos, guacamole och varsin drink. För vegetarianen finns det fem smårätter att välja på. Man kan även byta ut köttet mot kroketter på huvudrätterna. Jag valde tre smårätter: quesedillas con aji (ost- och grönsaksfylld quesedilla), Mazorca de ajo (majskolvar med chilismör) och Empanades de queso (pirog med getost och grönsaker). Inga konstigheter, spännande smaker och väldigt gott!

Vin- och ölutbudet är det inte så mycket att orda om: inget jättespännande utbud men det fungerar fint till maten.

De är grymt bra på drinkar i allmänhet och Mojitos i synnerhet. Kan rekommendera en Panama White till dessert: en ljuvlig drink med bl a kondenserad mjölk, granatäpple och rosébubbel. Som glass i ett coctailglas.

Service
Glad och uppmärksam.

Stämning
På Tranquilo är stämningen bra när man än kommer dit: tidigt på kvällen blir man automatiskt glad av musiken och den Miamikitchsnygga inredningen, senare på kvällen (på fredagar och lördagar) plockas en del av borden bort och stället förvandlas från coctailbar till nattklubb. Det är svårt att låta bli att dansa salsa även om man inte kan eller vill.

Inga kommentarer: