tisdag 15 juni 2010

Restaurangbesök: Port du Soleil

Adress: Kajskjul 8, Göteborg
Telefonnummer: 0735-09 55 40
Webb: http://peacockdinnerclub.com/soleil/

På somrarna flyttar Peacock från Avenyn. De två senaste åren har de huserat på Restaurang Hamngatan med utomhusrestaurang och -klubb men i år är det Kajskjul 8 som gäller. De har öppet på torsdagar, fredagar och lördagar. Innan klubbandet drar igång är det à la carte med meze inspirerade av det marockanska och libanesiska köket.

Mat och dryck
Meze, som sagt. Kalla, varma, från grillen, tillbehör. Småplock. Beställ in ett gäng rätter och dela hej vilt över bordet. 19 av 30 rätter är vegetariska. Jag åt Tabbouleh, vattenmelonsallad, vinbladsdolmar, spenatpiroger, baba ganoush och berberibröd. Smaskens, alltihop! Men jag saknar den grillade halloumin med citron som fanns förra året :-)

Service
Det började med att de hade slarvat bort vår bokning men de ordnade ett bord med en gång. Därefter var servicen snabb, bra och uppmärksam under hela middagen. Ända tills det var dags att betala kalaset då vi misstänkte att personalen sprang upp till Peacock för att hantera betalningen. Märkligt beteende tycker jag. De vill väl ha betalt och ge gästerna en bra avslutning? Last impression lasts.

Stämning
Till Port du Soleil går man när kvällarna är varma och solen skiner, det hör man på namnet. Då sitter man på den stora, mysigt inredda uteserveringen vid vattnet och njuter av livet och spanar på alla människor som är mycket brunare, vackrare och coolare än en själv. När jag var där härom dagen öste regnet ner sådär som det gör i Göteborg i november. Det var inomhus som gällde. Där var det också mysigt inrett med något slags känsla av harem korsat med logdans. Men det är liksom utomhus man vill sitta på det här stället.

1 kommentar:

Mattias sa...

Konstigt det där när man inte får betala. Jag har aldrig fattat det - tror de att man skall bi hungrig igen och äta en trerätters till?