lördag 26 juni 2010

Jordgubbstårta

Midsommarhelg. Jordgubbstårta är vegetariskt. Igår var det för hektiskt för att hinna blogga men det finns väl inget som hindrar att man äter tårta även resten av helgen?

Du behöver:
  • 1 tårtbotten i tre lager
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 lime
  • 1 msk råsocker
  • 2 dl kesella vanilj
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl grädde
Gör så här:
  1. Rensa och skiva den första litern jordgubbar. Häll i socker samt rivet skal och saft från limen. Låt marineras ett par timmar.
  2. Smält chokladen. Blanda med kesellan.
  3. Vispa grädden.
  4. Rensa och halvera den andra litern jordgubbar.
  5. Lägg de marinerade jordgubbarna på det understa tårtlagret.
  6. Bred choklad- och kesellablandningen på det andra tårtlagret.
  7. Bred grädden på tårtan. Garnera med jordgubbar (och smält vit choklad, om det finns någon kvar).

1 kommentar:

Mattias sa...

Den var god som fan. :-p