måndag 28 juni 2010

Omelett med spenat och tomat

Omelett är en favorit som helglunch: snabbt och lätt.

Du behöver (till en omelett):
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • Salt och peppar
  • (1 klick smaksatt crème fraîche)
  • Fyllning, i det här fallet ett par champinjoner, en näve färsk spenat, färsk basilika och ett par coctailtomater
  • Lite smör (eller olja) till stekning
  • (Riven ost)
Gör så här:
  1. Vispa ihop omelettsmeten: ägg, vatten, salt, peppar och eventuellt crème fraîche. Ställ skålen åt sidan en liten stund.
  2. Skiva grönsakerna till fyllningen.
  3. Lägg champinjonerna i en torr stekpanna. Låt fräsa på ganska hög värme tills vätskan har försvunnit. Tillsätt lite smör. Tillsätt spenat, basilika och tomater. Låt fräsa en kort stund.
  4. Sänk temperaturen på plattan.
  5. Häll fyllningen i en skål så länge (eller ta fram en annan stekpanna men de är ju så urbota tråkiga att diska).
  6. Lägg en liten klick smör i stekpannan. Häll i omelettsmeten. Nu är det bara att steka som en pannkaka, d v s vänd på omeletten efter en stund.
  7. Lägg grönsakerna (och eventuellt lite riven ost) på ena halvan av omeletten. Vik över den andra halvan. Låt bli varmt. Servera gärna med en fräsch sallad.

Inga kommentarer: