Du behöver (till en omelett):
- 2 ägg
- 2 msk vatten
- Salt och peppar
- (1 klick smaksatt crème fraîche)
- Fyllning, i det här fallet ett par champinjoner, en näve
färsk spenat, färsk basilika och ett par coctailtomater
- Lite smör (eller olja) till stekning
- (Riven ost)
- Vispa ihop omelettsmeten: ägg, vatten, salt, peppar och eventuellt crème fraîche. Ställ skålen åt sidan en liten stund.
- Skiva grönsakerna till fyllningen.
- Lägg champinjonerna i en torr stekpanna. Låt fräsa på ganska hög värme tills vätskan har försvunnit. Tillsätt lite smör. Tillsätt spenat, basilika och tomater. Låt fräsa en kort stund.
- Sänk temperaturen på plattan.
- Häll fyllningen i en skål så länge (eller ta fram en annan stekpanna men de är ju så urbota tråkiga att diska).
- Lägg en liten klick smör i stekpannan. Häll i omelettsmeten. Nu är det bara att steka som en pannkaka, d v s vänd på omeletten efter en stund.
- Lägg grönsakerna (och eventuellt lite riven ost) på ena halvan av omeletten. Vik över den andra halvan. Låt bli varmt. Servera gärna med en fräsch sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar