Till två personer behöver du:
- 1/2 dl quinoa
- 1/2 dl belugalinser
- 200 g tempeh (jag köpte en som var smaksatt med vild vitlök och koriander)
- Olja till stekning
- 1 morot
- Lagom mycket vitkål
- 1 tesked tahini
- En liten skvätt pressad citron
- En liten skvätt vatten
- En liten skvätt olja
- Salt och peppar
- 2 små rödbetor
- Sockerärter
- Färsk spenat
- Groddar
- Skölj quinoan med vatten i en sil. Koka tillsammans med belugalinserna i 15 minuter. Spola med kallt vatten.
- Stek tempehn i olja.
- Strimla/riv vitkål och morot. Blanda med quinoan och linserna.
- Blanda tahini, citron, vatten och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Häll över linsblandningen.
- Skala och strimla/riv/hacka/mandolina rödbetorna. Hacka/strimla sockerärter.
- Servera linsblandningen med tempeh, rödbetor, sockerärter, spenat och groddar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar