söndag 16 maj 2010

Mikkeller bar

Adress: Viktoriagade 8 B-C, 1655 Köpenhamn
Webb: http://www.mikkeller.dk/index.php?id=9&land=0

Som synes i inlägget nedan var jag i Köpenhamn i helgen. Danmark och öl är väl nästan synonymer? Om man tycker Carlsberg och Tuborg är trist kan man med fördel dricka någon av Mikkellers fantastiska skapelser istället. Det visade sig att Mikkeller så nyss som 5 maj öppnade en bar i Vesterbro och vi var så klart tvungna att gå dit.

Baren ligger i en källare men man har valt att göra något som inte många ölhak gör: ljusa och fräscha lokaler. Ingen träpanel, inga kopparkittlar, inget murrigt. Jag applåderar!

Det finns 15 öl på fat, varav 10 från Mikkeller, och ett stort antal öl på flaska från både Mikkeller och andra producenter. Gemensamt är den höga kvaliteten. Jag rekommenderar husölet Vesterbro Pilsner eller någon av deras Single Hop IPA (tyvärr var Single Hop Amarillo en besvikelse men Nelson Sauvin är underbar).

Ett stort minus var den höga ljudnivån som byggdes upp i takt med att stället fylldes under kvällen. Kanske nyhetens behag?

3 kommentarer:

Mattias sa...

Låter väldigt trevligt! :-) Dock tror jag att den jobbiga ljudnivån kan bero just på att det var "ljust och fräscht" - det brukar betyda kala väggar och parallella, tomma ytor. Inte bra för ljudet.

Fröken Harrysson sa...

Japp, jag tror du har rätt, tyvärr är det väl så. Hoppas man kan hitta på en fräsch, ljuddämpande lösning på problemet. Tre små rum i all ära men mattor på väggarna är så där snyggt ;)

Mattias sa...

Hehe, nä. Men Reza spelar musik på lagom nivå, och man kan höra varandra utan att behöva skrika. Tror det blir nästa stora inredningsgrej - snygga akustikreglerare.