söndag 12 december 2010

White chocolate chip cookies med smak av pepparkaka

Du behöver till 24 kakor (ugn 175°):
  • 250 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 100 g vit choklad
Gör så här:
  1. Vispa smör, socker, salt och kryddor krämigt.
  2. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Blanda vetemjöl och bikarbonat för sig. Häll det i degen och blanda.
  4. Hacka chokladen grovt och tillsätt till degen.
  5. Forma degen till en rulle i platsfolie. Kyl eller frys degen en stund tills den blir fast.
  6. Forma 24 bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Kakorna kommer flyta ut i ugnen så 8 bollar per plåt är lagom.
  7. Grädda kakorna gyllene i 12-15 minuter.

Inga kommentarer: