Du behöver:
- 300 g mörk choklad (70% kakaohalt)
- 200 g ljus choklad
- 1 burk sötad kondenserad mjölk
- 1 påse polkagrisar (typ 150 g)
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull. Häll i den kondenserade mjölken.
- Smält chokladen. Var försiktig med temperaturen så det inte bränns. Rör då och då.
- Krossa polkagrisarna i en mortel eller kanske med en hammare när påsen ligger i en kökshandduk om du är på det humöret.
- Tillätt polkagrisar, vaniljsocker och salt till chokladsmeten.
- Rör om och häll upp i en form (ca 20x30 cm eller kanske ännu hellre en brödform som är sådär 10x30 cm) med smörpapper i botten. Låt stelna i kylen.
- Skär fudgen i bitar. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar