onsdag 22 december 2010

Vegbiffar med smak av... Marocko? Mellanöstern?

Du behöver till tio biffar:
  • 1,5 dl fullkornsbulgur
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 bitar torkad mango
  • 2 burkar kidneybönor
  • 1/2 broccoli
  • 1 ägg
  • 1 skvätt olja
  • Kryddor, jag använde en trevlig Harissa-mix med bl a spiskummin, chili, koriander och mynta
  • Salt, peppar
Gör så här:
  1. Koka fullkornsbulgurn enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hacka lök och vitlök och lägg i en bunke.
  3. Skär, eller klipp, den torkade mangon i små bitar och lägg i bunken.
  4. Skölj kidneybönorna och häll dem i bunken.
  5. Mixa med staxmixer tills det blir en slät smet.
  6. Finhacka broccolin och blanda i den i smeten.
  7. Tillsätt kokt bulgur, ägg och kryddor.
  8. Klicka ut tio biffar på bakplåtspapper och ha blöta händer för att forma dem lite snyggare.
  9. Ställ in biffarna i ugnen ca 50 min, 200°. Alternativet är att steka dem men det behövs så mycket olja och tålamod för att få dem att hålla ihop så jag föredrar ugnen.
  10. Servera med t ex grönsallad stekt halloumi och en kall sås på ajvar relish blandat med crème fraîche. Eller varför inte i pitabröd?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack for intressant information

Fröken Harrysson sa...

Kul att du gillade det!