måndag 18 mars 2013

Jalfrezi med blomkål och kikärter

Det här receptet hittade jag i Jamie Olivers iPad-app och modifierade det något. Du behöver till fyra portioner:

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 röda paprikor
  • 1 burk kikärter
  • 2-3 vitlökskyftor
  • 2-3 cm färsk ingefära
  • 1 chilifrukt
  • 2 rödlökar
  • 4 kardemummakapslar
  • Torkad röd chili
  • 1 msk indisk currypasta
  • 1 kruka färsk koriander
  • Malen koriander
  • Gurkmeja
  • Garam masala
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk kokosmjölk
  • Olja
  • Salt, peppar
Gör så här:
  • Dela blomkålshuvudet i små buketter. Hacka paprikan. Häll av kikärterna. Lägg åt sidan så länge.
  • Skala och hacka vitlöken och ingefäran. Dela chilifrukten på mitten, släng kärnorna och hacka chilin. Skala och strimla rödlöken.
  • Mortla kardemummakapslarna lätt. Släng skalet och spara fröna.
  • Häll olja i en wok eller gryta. Tillsätt kardemummafröna, torkad röd chili, currypasta, vitlök, ingefära, färsk chili och rödlök. Låt fräsa ett par minuter tills löken blir mjuk.
  • Hacka den färska koriandern. Släng i stjälkarna i grytan och spara bladen så länge.
  • Tillsätt hackad paprika, malen koriander, gurkmeja och garam masala. Låt fräsa ett par minuter och rör om då och då.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och blomkål. Låt puttra tills blomkålen är mjuk.
  • Tillsätt kikärter och kokosmjölk. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt de hackade korianderbladen. Servera med kokt basmatiris och naanbröd.

Inga kommentarer: