söndag 17 mars 2013

Naan

8 bröd
Du behöver:
  • 50 g jäst (1 paket)
  • 3 dl vatten
  • En nypa salt
  • 2 msk olja
  • 2 tsk honung
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Smör och flingsalt till garnering
Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och lös upp jästen i det.
  2. Tillsätt salt, olja och honung och därefter lite vetemjöl i taget tills degen blir smidig.
  3. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  4. Ställ in en plåt i ugnen och sätt temperaturen till 250 grader.
  5. Dela degen i 8 bitar. Knåda degbullarna, kavla ut dem och lägg på bakplåtspapper. Två bröd får plats på ett bakplåtspapper.
  6. Lägg bakplåtspappret med bröden på den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen tills bröden är gyllenbruna (250 grader, 5-10 minuter).
  7. Pensla med smör och strö över flingsalt. Servera omgående.

Inga kommentarer: