fredag 10 maj 2013

Peanut butter cookies

Jordnötskakor fyllda med choklad- och jordnötskräm. Baka och njut!

Kakdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl muscovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl jordnötssmör

Fyllning

  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 msk kakao
  • 3 msk florsocker
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk finhackad choklad (mjölkchoklad eller mörk choklad)

Topping

  • 1/2 dl fint hackade torrostade jordnötter
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk malen kanel

Gör så här:

  1. Börja med kakdegen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Vispa smör och socker i en annan bunke tills det blir fluffigt. Tillsätt ägg, vaniljsocker och jordnötssmör.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget. Blanda allt väl.
  4. Forma kakdegen till en korv. Slå in degkorven i plastfolie och låt den vila i kylen någon timme.
  5. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Forma 30 bollar av fyllningen.
  6. Blanda alla ingredienser till toppingen i en skål.
  7. Ta ut kakdegen från kylen. Dela den i 30 lika stora delar. Platta till degbitarna och slå in en bit fyllning i varje degbit.
  8. Rulla degbollarna i toppingen och lägg dem på bakplåtspapper. Se till att det är lite mellanrum mellan degbollarna. Platta till dem med botten av ett glas.
  9. Grädda kakorna i 200°C i 7-8 minuter.

Inga kommentarer: