måndag 11 mars 2013

Citronbullar

Vad ska jag göra med den där lemon curden som inte har gått åt, frågade jag mig själv och tyckte bullar var svaret. Receptet räcker till 30-35 bullar.
Du behöver:
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst (1 paket)
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • ca 16 dl vetemjöl
  • 2 dl lemon curd till fyllning
  • Smält smör och strösocker till garnering
Gör så här:
  1. Rör ihop smör och socker i en bunke.
  2. Värm mjölken fingervarm och lös upp jästen i den.
  3. Tillsätt degspadet och äggen till smör- och sockerblandningen.
  4. Tillsätt lite mjöl i taget tills det blir en smidig deg.
  5. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  6. Kavla ut degen och skär den i kvadrater, ca 8x8 cm.
  7. Lägg en klick lemon curd i mitten på varje kvadrat och nyp ihop hörnen. Lägg bullen i en form med skarven neråt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de är gyllenbruna (ca 10 minuter på 250 grader).
  9. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker.

Inga kommentarer: