onsdag 13 oktober 2010

Restaurangbesök: Peacock Dinner Club

Adress: Kungsportsavenyn 21 , Göteborg
Telefonnummer: 031-138855
Webb: http://peacockdinnerclub.com

Så här beskriver Peacock själva sitt koncept: "Inspirationen till vår matlagning har vi tagit från vår kärlek till de syd-ost asiatiska köken. Japan, Kina, Korea, Vietnam, Indonesien och Thailand m fl. Vi serverar maten i centrum av bordet i form av sushi och dim sum, vackra asiatiska smårätter, som du och dina bordskamrater plockar till era egna tallrikar."

Mat och dryck
Jag är svag för att plocka med smårätter och älskar att upptäcka spännande smakkombinationer men tidigare har Peacock inte haft särskilt mycket vegetariskt att erbjuda. Besöket härom dagen bjöd på positiva överraskningar: nu har de en hel avdelning med vegetariska dim sum på menyn! Jag fastnade för dumplings, fresh rolls och tempura och blev inte besviken; det var fräscht, gott och kom med goda tillbehör (plommon- och kanelsåsen var jättegod).

Middagar på asiatiska fusion-restauranger inleds, enligt mig, med en obligatirisk litchi martini. Drinkarna är goda på Peacock och stället bjuder liksom in till coctailsippande.

Vad gäller övriga drycker konstaterade vi glädjande att de har bytt ut de löjliga vinglasen de hade tidigare mot riktiga. Vin- och ölutbudet passar bra till de asiatiska smakerna (och de har mkt sake för den som gillar det). För oss blev det ett Rieslingvin, passade finfint.

Även desserterna körs som smårätter med uppmaningen att beställa in flera - ett upplägg jag uppskattar! Tyvärr var dock vaken kokosglass eller mini-cup cakes någon hit.

Service
Här har Peacock skärpt till sig: servicen har tidigare varit långsam och lite sävlig men var nu mer uppmärksam och trevlig.

Stämning
Enligt mig ett av Göteborgs snyggaste ställen. Snyggt och designat men varmt.

Inga kommentarer: