Du behöver till 4 portioner:
- 2 dl bulgur, helst fullkorn
- 4 dl vatten
- 1 burk kikärter
- 1 broccoli
- 1 paprika
- 1/2 aubergine
- 1/2 rödlök
- 1 vitlöksklyft
- Salt
- Peppar
- Rapsolja
- 2 msk ajvar relish
- 2 msk crème fraîche
- Sallad efter behag till servering
Gör så här:
- Mät upp bulgur och vatten i en kastrull. Salta och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär broccoli, paprika, aubergine, rödlök och vitlök i mindre bitar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och häll över olja. Blanda lite grann och ugnsbaka i 15 minuter i 225 grader.
- Blanda bulgur och kikärter med ajvar relish och crème fraîche. Blanda i de ugnsrostade grönsakerna.
- Servera med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar