söndag 24 oktober 2010

Bulgur med grillade grönsaker

På söndagarna brukar jag försöka laga en laddning mat så det räcker till åtminstone en matlåda i veckan. Det känns rätt att laga något nyttigt efter helgens utsvävningar och idag blev det fullkornsbulgur och kikärter med ugnsrostade grönsaker.

Du behöver till 4 portioner:
  • 2 dl bulgur, helst fullkorn
  • 4 dl vatten
  • 1 burk kikärter
  • 1 broccoli
  • 1 paprika
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyft
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 msk crème fraîche
  • Sallad efter behag till servering

Gör så här:
  1. Mät upp bulgur och vatten i en kastrull. Salta och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär broccoli, paprika, aubergine, rödlök och vitlök i mindre bitar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och häll över olja. Blanda lite grann och ugnsbaka i 15 minuter i 225 grader.
  3. Blanda bulgur och kikärter med ajvar relish och crème fraîche. Blanda i de ugnsrostade grönsakerna.
  4. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer: