lördag 18 maj 2013

Rabarberkompott och vit chokladmousse

Jag är hos farmor och farfar och utnämnde mig till dessertansvarig när jag såg att de har rabarber i trädgården. Vilken lyx! Den här desserten går snabbt att göra och smakar fint av sött och syrligt. Du behöver till 4 portioner:

  • 6 späda rabarber
  • Knappt 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl lättkesella
  • 1 dl vispbar grädde
  • 100 g vit choklad
  • Färska hallon till servering
Gör så här:
  1. Skölj och skiva rabarbern.
  2. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Skrapa ut kärnorna ur vaniljstången och lägg allt i kastrullen. Låt koka ihop på låg temperatur i 5-10 minuter. Låt sedan svalna.
  3. Smält chokladen över vattenbad.
  4. Vispa grädden. Rör försiktigt i kesellan och chokladen.
  5. Lägg upp chokladmoussen i glas. Ställ i kylen åtminstone 30 minuter.
  6. Fördela rabarberkompotten i glasen. Garnera med färska hallon.

Inga kommentarer: