söndag 18 september 2011

Restaurangbesök: Proviant

Adress: Sprängkullsgatan 10A, Göteborg
Telefonnummer: 0767-602511
Webb: www.proviant.nu

Proviant blev sommarens snackis: det hände något på tråkiga Sprängkullsgatan, det kom en takterass och en omtalad röd ko i glasfiber som lagens långa arm inte tyckte fick stå i dörröppningen. I helgen besökte jag Proviant. Ömsom vin, ömsom vatten lyder mitt kortfattade omdöme.

Mat och dryck
På Proviant serverar de pintxos; typ kall tapas på bröd. Man plockar pintxos vid baren och betalar per tandpetare, eller beställer in ett gäng och låter kocken välja bland rätterna som varieras från vecka till vecka. Vi körde på det sistnämnda och det var inga problem alls att få vegetariska pintxos. Jag fick bl a gazpacho, kall minibruscetta och getostcreme med valnöt och rödbetschips. Vackert och gott men inte superspännande. Det finns även tre huvudrätter, varav en är vegetarisk.

Dessertmenyn bestod av crème brûlée och brownie. Vi beställde in varsin brownie, som serverades med espressomousse, och det var tyvärr den torraste och tråkigaste chokladkaka jag ätit.

Proviant serverar även frukost: kaffe, färskpressad juice, yoghurt med egenrostad müsli och smörgås (65 kr). Jag har inte haft tid att prova än men kanske gör det någon dag på väg till jobbet.

Service
Vi välkomnades varmt och guidades vänligt genom menyn men i övrigt var servicen inte särskilt uppmärksam.

Stämning
Det är naturligtvis inte samma sak att sitta på takterassen en ljummen sommarkväll och att sitta vid ett fönsterbord och betrakta regnet en kväll i september men vi hade väldigt mysigt. Lokalen är snygg med betonggolv och läderklädda bord men känns lite tom.

Inga kommentarer: