lördag 5 november 2016

Cashew- och valnötssmör med vanilj, kanel och kardemumma

Det går en del jordnötssmör här: i overnight oats till frukost, mixat med frysta bär till mellanmål, på klyftat äpple som snacks... Nötsmör är ju i princip bara mixade nötter, så jag tänkte att det inte skulle vara så svårt att göra själv. Dessutom känns det kul att kunna välja sina favoritnötter och smaksätta efter humör. Idag blev det cashew- och valnötter smaksatt med kanelbullssmakerna  kanel, kardemumma och vanilj, men snart blir det nog läge att plocka fram pepparkakskryddorna.

Du behöver:
  • Två nävar cashewnötter (jag kör rostade och saltade)
  • En näve valnötter
  • Nån tesked kanel och kardemumma, några droppar vaniljessens (smaka av och justera efter dina preferenser)
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser. Det tar sin lilla tid tills det blir ordentligt krämigt, så ha tålamod. Och det doftar ljuvligt!
  2. Häll upp i en ren och torr burk. Förvara i skafferiet.

Inga kommentarer: