lördag 22 december 2012

Roséglögg

Jag hittade Per Morbergs recept på roséglögg. Den är väldigt frisk och god!

Du behöver:

  • 5 dl tranbärsjuice
  • Saften från en halv citron
  • 1 dl honung
  • 1 dl råsocker
  • En näve glöggkryddor (russin, pomeransskal, kanelstång, kardemummakapslar, nejlikor)
  • En bit vaniljstång
  • En liten bit färsk ingefära
  • En flaska rosévin

Gör så här:

  1. Blanda tranbärsjuice, citronsaft, honung, socker, glöggkryddor och vaniljstång (skär vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna så juicen tar mer smak) i en kastrull. Låt sjuda.
  2. Skiva ingefäran fint och lägg i saften. Låt stå och dra under lock över natten.
  3. Tillsätt en flaska rosévin.
  4. Sila bort kryddorna och häll upp glöggen på flaska (det blir ungefär en liter färdig glögg).

Inga kommentarer: