måndag 3 mars 2014

Sötpotatis- och kikärtssoppa

Du behöver:

  • 1 jättestor sötpotatis
  • 1 normalstor morot
  • 1/2 blomkålshuvud
  • Olja
  • Flingsalt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • En bit färsk ingefära
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • Spiskummin
  • Malen koriander
  • 1 burk kikärter
  • Färsk koriander

Gör så här:

  1. Skär sötpotatis, morot och blomkål i mindre bitar. Lägg grönsakerna på ett bakplåtspapper, ringla över lite olja och flingsalt och baka i ugnen i ca tio minuter på 225 grader.
  2. Hacka lök, vitlök och färsk ingefära. Fräs i olja.
  3. Tillsätt röd currypasta, grönsaksbuljong, vatten, kokosmjölk och grönsakerna från ugnen. Låt koka ihop i ca tio minuter.
  4. Skölj av kikärterna och tillsätt dem till soppan.
  5. Krydda, mixa slät och servera med färsk koriander.

Inga kommentarer: