söndag 9 oktober 2011

Svamppasta

Du behöver:
  • Pasta
  • Svamp (jag tog lika delar kantareller, trattkantareller och champinjoner)
  • Smör
  • Vitlök
  • Färska örter, t ex rosmarin, timjan och basilika
  • Matlagningsgrädde
  • Salt och svartpeppar
  • Riven västerbottenost
Gör så här:
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rensa svampen och skär i bitar.
  3. Lägg svampen i en torr stekpanna på hög temperatur för att dra ur vattnet ur svampen. Sänk värmen och lägg i en stor klick smör när vattnet har kokat bort.
  4. Hacka örterna, skiva vitlöken fint och låt lägg i stekpannan. Salta och peppra.
  5. Tillsätt matlagningsgrädde och låt koka ihop.
  6. Blanda pastan med svampröran och riven västerbottenost.

Inga kommentarer: