onsdag 7 juli 2010

Vegetariskt på grillen

Ska du ha en vegetarian över på grillat och vet inte riktigt vad du ska bjuda på? Nej, potatissalladen som ni har som tillbehör är inte tillräckligt - vi gillar också grillsmaken. Men de där spetten med champinjoner, squash och röd paprika som plikttroget slängs på grillen när all annan mat redan är klar börjar kännas lite tråkiga.

Ha förtröstan, här kommer några enkla tips. Kanske vågar du till och med själv köra köttlöst på grillen en kväll?

  • Persika och halloumi. Tipstack till Mattias som uppfann denna härliga smakkombination av sött och salt, mjukt och gummisegt på midsommarafton. Halvera en persika, skiva halloumi, grilla ett par minuter på varje sida. Bara så där. Fantastiskt.
  • Marinera tofu eller quorn en liten stund. De här produkterna är rätt neutrala i smaken så marinaden styr hela smakupplevelsen. Var inte rädd för att vräka på med smaker och kryddor. Chili och lime? Chipotle? Honung, ingefära, senapspulver, soja?
  • Dela en aubergine i skivor på längden. Marinera eller pensla med grillolja. Grillad aubergine får en härlig konsistens och är rätt matigt.
  • Ört- och vitlöksmarinera hel portabellasvamp.

3 kommentarer:

Stefan "Lill-prinsen" sa...

Kan även rekommendera viktväktarnas vegetariska ostburgare. Gjorde på bla champinjoner, morötter o kidneybönor! Väldigt goda!

Stefan "Lill-prinsen" sa...

Kan även rekommendera viktväktarnas vegetariska ostburgare. Gjorde på bla champinjoner, morötter o kidneybönor! Väldigt goda!

Mattias sa...

Åhh, mitt första tipstack! :-D