Det här receptet hittade jag i Jamie Olivers iPad-app och modifierade det något. Du behöver till fyra portioner:
- 1 blomkålshuvud
- 2 röda paprikor
- 1 burk kikärter
- 2-3 vitlökskyftor
- 2-3 cm färsk ingefära
- 1 chilifrukt
- 2 rödlökar
- 4 kardemummakapslar
- Torkad röd chili
- 1 msk indisk currypasta
- 1 kruka färsk koriander
- Malen koriander
- Gurkmeja
- Garam masala
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk kokosmjölk
- Olja
- Salt, peppar
Gör så här:
- Dela blomkålshuvudet i små buketter. Hacka paprikan. Häll av kikärterna. Lägg åt sidan så länge.
- Skala och hacka vitlöken och ingefäran. Dela chilifrukten på mitten, släng kärnorna och hacka chilin. Skala och strimla rödlöken.
- Mortla kardemummakapslarna lätt. Släng skalet och spara fröna.
- Häll olja i en wok eller gryta. Tillsätt kardemummafröna, torkad röd chili, currypasta, vitlök, ingefära, färsk chili och rödlök. Låt fräsa ett par minuter tills löken blir mjuk.
- Hacka den färska koriandern. Släng i stjälkarna i grytan och spara bladen så länge.
- Tillsätt hackad paprika, malen koriander, gurkmeja och garam masala. Låt fräsa ett par minuter och rör om då och då.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och blomkål. Låt puttra tills blomkålen är mjuk.
- Tillsätt kikärter och kokosmjölk. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt de hackade korianderbladen. Servera med kokt basmatiris och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar