Jordnötskakor fyllda med choklad- och jordnötskräm. Baka och njut!
Kakdeg
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g rumstempererat smör
- 1 dl muscovadosocker
- 1 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl jordnötssmör
Fyllning
- 1 dl jordnötssmör
- 2 msk kakao
- 3 msk florsocker
- 3 msk strösocker
- 2 msk finhackad choklad (mjölkchoklad eller mörk choklad)
Topping
- 1/2 dl fint hackade torrostade jordnötter
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk malen kanel
Gör så här:
- Börja med kakdegen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Vispa smör och socker i en annan bunke tills det blir fluffigt. Tillsätt ägg, vaniljsocker och jordnötssmör.
- Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget. Blanda allt väl.
- Forma kakdegen till en korv. Slå in degkorven i plastfolie och låt den vila i kylen någon timme.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Forma 30 bollar av fyllningen.
- Blanda alla ingredienser till toppingen i en skål.
- Ta ut kakdegen från kylen. Dela den i 30 lika stora delar. Platta till degbitarna och slå in en bit fyllning i varje degbit.
- Rulla degbollarna i toppingen och lägg dem på bakplåtspapper. Se till att det är lite mellanrum mellan degbollarna. Platta till dem med botten av ett glas.
- Grädda kakorna i 200°C i 7-8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar