Du behöver:
- 50 g jäst (1 paket)
- 3 dl vatten
- En nypa salt
- 2 msk olja
- 2 tsk honung
- ca 8 dl vetemjöl
- Smör och flingsalt till garnering
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt och lös upp jästen i det.
- Tillsätt salt, olja och honung och därefter lite vetemjöl i taget tills degen blir smidig.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Ställ in en plåt i ugnen och sätt temperaturen till 250 grader.
- Dela degen i 8 bitar. Knåda degbullarna, kavla ut dem och lägg på bakplåtspapper. Två bröd får plats på ett bakplåtspapper.
- Lägg bakplåtspappret med bröden på den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen tills bröden är gyllenbruna (250 grader, 5-10 minuter).
- Pensla med smör och strö över flingsalt. Servera omgående.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar