Du behöver:
- 4 dl mjölk
- 50 g jäst (1 paket)
- 150 g smör
- 1 dl socker
- 2 ägg
- ca 16 dl vetemjöl
- 2 dl lemon curd till fyllning
- Smält smör och strösocker till garnering
- Rör ihop smör och socker i en bunke.
- Värm mjölken fingervarm och lös upp jästen i den.
- Tillsätt degspadet och äggen till smör- och sockerblandningen.
- Tillsätt lite mjöl i taget tills det blir en smidig deg.
- Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
- Kavla ut degen och skär den i kvadrater, ca 8x8 cm.
- Lägg en klick lemon curd i mitten på varje kvadrat och nyp ihop hörnen. Lägg bullen i en form med skarven neråt. Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen tills de är gyllenbruna (ca 10 minuter på 250 grader).
- Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar