Det här blir lagom till åtta bullar:
- 25 g jäst
- 3 dl kallt vatten
- 1 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 stor nypa havssalt
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl havregryn
- ca 6 dl mjöl (jag tog hälften vetemjöl och hälften rågmjöl)
- Sesamfrön till garnering
Brödet går att variera i det oändliga: byt ut mjöl, frön och gryner mot det du gillar och har hemma; smaksätt med hasselnötter och aprikoser; garnera med rostade solrosfrön...
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke, häll på vatten och lös upp jästen.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen får rätt konsistens; den ska vara klibbig men ändå såpass fast att det går att forma bullar av den.
- Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt. Täck dem med plastfolie och ställ in plåten i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Spraya lite vatten på bullarna och strö på sesamfrön.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i ungefär tio minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar