- 250 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk mald kanel
- 2 tsk mald kardemumma
- 1 tsk mald nejlika
- 1 tsk mald ingefära
- 1 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bikarbonat
- 100 g vit choklad
Gör så här:
- Vispa smör, socker, salt och kryddor krämigt.
- Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Blanda vetemjöl och bikarbonat för sig. Häll det i degen och blanda.
- Hacka chokladen grovt och tillsätt till degen.
- Forma degen till en rulle i platsfolie. Kyl eller frys degen en stund tills den blir fast.
- Forma 24 bollar av degen och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Kakorna kommer flyta ut i ugnen så 8 bollar per plåt är lagom.
- Grädda kakorna gyllene i 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar