Du behöver till tio biffar:
- 1,5 dl fullkornsbulgur
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 bitar torkad mango
- 2 burkar kidneybönor
- 1/2 broccoli
- 1 ägg
- 1 skvätt olja
- Kryddor, jag använde en trevlig Harissa-mix med bl a spiskummin, chili, koriander och mynta
- Salt, peppar
Gör så här:
- Koka fullkornsbulgurn enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök och lägg i en bunke.
- Skär, eller klipp, den torkade mangon i små bitar och lägg i bunken.
- Skölj kidneybönorna och häll dem i bunken.
- Mixa med staxmixer tills det blir en slät smet.
- Finhacka broccolin och blanda i den i smeten.
- Tillsätt kokt bulgur, ägg och kryddor.
- Klicka ut tio biffar på bakplåtspapper och ha blöta händer för att forma dem lite snyggare.
- Ställ in biffarna i ugnen ca 50 min, 200°. Alternativet är att steka dem men det behövs så mycket olja och tålamod för att få dem att hålla ihop så jag föredrar ugnen.
- Servera med t ex grönsallad stekt halloumi och en kall sås på ajvar relish blandat med crème fraîche. Eller varför inte i pitabröd?
2 kommentarer:
Tack for intressant information
Kul att du gillade det!
Skicka en kommentar