Du behöver:
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 50 gram smör
- 2 msk glykos
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk lakritspulver (jag använder inte salmiak utan söt lakrits och det finns att köpa på t ex Panduro)
- 100 gram vit blockchoklad
Gör så här:
- Blanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Sätt i en termometer och låt koka på svag värme tills temperaturen är 120° (eller gör kulprov om du inte har någon termometer). Ha tålamod.
- Rör ner smör och glykos.
- Ta av från värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt den smälta.
- Tillsätt vaniljsockret och lakritsen. Rör om och häll upp i en form (ca 20x30 cm eller kanske ännu hellre en brödform som är sådär 10x30 cm) med smörpapper i botten. Låt stelna i kylen.
- Skär fudgen i bitar. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar