Du behöver, till åtminstone 4-6 portioner (beroende på hungernivå och tillbehör):
- 2-3 stora vitlöksklyftor
- Olivolja
- 2 aubergine
- 2 zucchini
- 1 grön paprika
- 500 g krossade tomater
- 2 dl vitt vin kanske?
- Lite grönsaksfond
- Chilipulver och/eller -flakes
- Salt, peppar
- Färska örter, t ex oregano och timjan
- Citronsaft
Gör så här:
- Hacka vitlöken. Fräs den i olivoljan utan att låta den ta färg.
- Skär aubergine, zucchini och paprika i bitar. Lägg i grytan.
- Tillsätt tomater, vin, fond, chili, salt och peppar.
- Låt puttra på svag värme ett bra tag. Jag hann äta kvällsmat, titta på ett avsnitt Private Practice, prata i telefon och vika tvätt under tiden så två timmar kommer man lätt upp i. Det är bara bra!
- Tillsätt färska örter. Smaka av med salt och citronsaft (och eventuellt en nypa socker). Låt helst vila till nästa dag och servera med t ex grönsallad och en bit god baguette, eller varför inte pasta, bulgur eller bönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar