- 2 dl gröna linser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- En skvätt olja
- 1 chilifrukt
- 4 tomater (om det finns fina, söta, annars är det nog bäst att ta konserverade tomater av god kvalitet)
- En gnutta socker
- 250 ml kokosmjölk
- Varför inte lite ananas?
- Grönsaksbuljong eller -fond
- Kryddor, typ chili, spiskummin, curry. Kanske funkar det med lite finhackad färsk koriander? Jag har inte provat.
- Salt, peppar
- Cashewnötter till servering
Gör så här:
- Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hacka lök, vitlök och chili fint. Fräs i olja i kastrull tills det blir mjukt men utan att det tar färg.
- Krydda (rätt rejält, tycker jag).
- Hacka tomaterna fint. Häll i tomater, gnutta socker, kokosmjölk och grönsaksbuljong eller -fond. Låt puttra ett tag.
- Finhacka lite ananas och släng i också, det blir fint. (Hade det här varit en pizzeria hade det nu blivit linsgryta Hawaii.)
- Häll i linserna.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med lite cashewnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar