Du behöver, till fyra portioner:
Bovetebiffar
- 1,5 dl helt bovete
- 1 liten gul lök
- 1 morot
- Kryddning som passar ditt humör; jag körde på en mexikansk touch med chipotle, spiskummin, vitlök, salt och peppar
- En skvätt olja
Rostad sötpotatis
- 2 sötpotatisar
- Rökt paprikapulver
- Olja
- Salt
Grön ärtpesto
- 4 dl frysta gröna ärter
- Några matskedar solroskärnor
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- Färsk mynta, eller annan ört, efter behag
- Lite färsk citron
- Salt, peppar
Gör så här:
Bovetebiffar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Slå kokande vatten över bovetet. Spola det sedan i kallt vatten och koka sedan enligt instruktioner på paketet.
- Hacka löken och riv moroten.
- Mixa bovetet. Tillsätt lök, morot, kryddor och olja. Bovetet är ganska smaklöst i sig självt, så krydda ordentligt och kom ihåg att smaka av.
- Forma åtta biffar av smeten. Den är ganska kletig, så det hjälper att blöta händerna mellan varje biff. Placera biffarna på bakplåtspapper på en form.
Rostad sötpotatis
- Skala och dela sötpotatisen. Jag gjorde halvmånar idag. Lägg sötpotatisen bredvid biffarna på plåten.
- Tillsätt paprikapulver, olja och salt. Blanda med händerna så det fördelas på alla bitarna.
- Tillaga i ugnen ca 30 minuter. Vänd på biffarna med stekspade efter halva tiden.
Grön ärtpesto
- Låt ärterna tina i vatten. Häll sedan av vattnet.
- Mixa alla ingredienser. Smaka av om det behövs mer av något.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar