Till 2-4 portioner* behöver du:
- 2 auberginer
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Tomater (jag tog tre färska och omkring 300 g krossade)
- Tomatpuré, 1 msk kanske
- Olivolja
- Kanel
- Salt, peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Dela auberginerna på längden. Gröp ur dem och lämna 1 cm från skalet. Spara aubergineurgröpet.
- Lägg auberginerna på en plåt och baka i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
- Hacka lök och vitlök. Låt fräsa i olivolja i en kastrull tills det blir mjukt.
- Skär aubergineurgröpet i mindre bitar. Låt det fräsa med i kastrullen tills även det blir mjukt. Salta.
- Tillsätt tomater skurna i mindre bitar och/eller krossade tomater samt tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra tills aubergineskalen i ugnen är klara.
- Fyll aubergineskalen med röran. Pudra kanel över varje aubergine och låt baka i ugnen ytterligare 30 minuter.
* Om du bara äter auberginerna som de är tror jag du kan räkna med att det räcker till 2 portioner. Om du har något tillbehör, t ex en matig sallad, räcker det till fyra.
1 kommentar:
Mmmm, vill ha!
Skicka en kommentar