lördag 27 augusti 2011

Frukost: Jups Coffee

Adress: Sten Sturegatan 38, Göteborg
Telefonnummer: 031-18 88 55
Webb: http://www.jupscoffee.se/ samt på Facebook.

Frukosten serveras: vardagar 8-11, helger 10-12

Man kan välja liten (54 kr), mellan (64 kr) eller stor (74 kr) frukost. På bilden ser ni en stor frukost, som för vegetarianen består av:
  • Ostfralla
  • Yoghurt med hallon, valnötter och honung
  • Apelsinjuice
  • Valfri varm dryck
  • Ägg (tillval 5 kr)

lördag 20 augusti 2011

Ny tapasbar i Majorna


För två dagar sedan öppnade en tapasbar i Majorna, mellan Cum Pane och Kafé Marmelad. Det ser riktigt trevligt ut; ett hål i väggen som i Barcelona. Tyvärr finns det inte så mycket vegetariskt på menyn men jag kan absolut tänka mig att gå hit och ta ett glas vin och lite ost.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 13 augusti 2011

Imam Bayildi

Imamen svimmade; det är vad det betyder. Kanske för att det är så gott? Av den anledningen var jag tvungen att äta rätten två kvällar under Karins och min vecka på Kreta tidigare i somras. Så här blev min version.

Till 2-4 portioner* behöver du:
  • 2 auberginer
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Tomater (jag tog tre färska och omkring 300 g krossade)
  • Tomatpuré, 1 msk kanske
  • Olivolja
  • Kanel
  • Salt, peppar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela auberginerna på längden. Gröp ur dem och lämna 1 cm från skalet. Spara aubergineurgröpet.
  3. Lägg auberginerna på en plåt och baka i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  4. Hacka lök och vitlök. Låt fräsa i olivolja i en kastrull tills det blir mjukt.
  5. Skär aubergineurgröpet i mindre bitar. Låt det fräsa med i kastrullen tills även det blir mjukt. Salta.
  6. Tillsätt tomater skurna i mindre bitar och/eller krossade tomater samt tomatpuré. Smaka av med salt och peppar. Låt småputtra tills aubergineskalen i ugnen är klara.
  7. Fyll aubergineskalen med röran. Pudra kanel över varje aubergine och låt baka i ugnen ytterligare 30 minuter.
* Om du bara äter auberginerna som de är tror jag du kan räkna med att det räcker till 2 portioner. Om du har något tillbehör, t ex en matig sallad, räcker det till fyra.

onsdag 10 augusti 2011

Restaurangbesök: Flamingo

Adress: Tredje Långgatan 16, Göteborg
Telefonnummer: 0762-55 44 50
Webb: http://barflamingo.com/

Nu är det verkligen i senaste laget att jag skriver om Flamingo, stället som kanske bjuder på Göteborgssommarens bästa häng; restaurangen har öppet onsdag till söndag t o m 20 augusti och stänger sedan för säsongen.

Mat och dryck
Menyn är indelad i smårätter, huvudrätter, plock och desserter. Som huvudrätt väljer man en något från grillen, för vegetarianen finns ostarna montazio och halloumi, som serveras med en grönsallad samt två valfria tillbehör. Alla tillbehör låter väldigt goda och det var svårt att välja två. I efterhand hade jag valt till något ytterligare eftersom portionerna var löjligt små. Maten var dock god.

Jag tror det som går mest i dryckesväg är öl i frostade sejdlar, rosé sant sommardrinkar och smoothies på färska frukter och bär.

Service
Första intrycket var väldigt bra; vi välkomnades glatt av en omtänksam hovmästare. Intrycket försämrades något under kvällen eftersom vår servitris verkade vara aningen trött och oengagerad.

Stämning
Härlig gård för vackra och ljumma sommarkvällar. Skön stämning, skönt mingel.